Der er mange muligheder i dag, når det kommer til at få en god internetforbindelse installeret i sit hjem. Der er også nogle ting, man som forbruger skal være særlig opmærksom på. Og der er en del ting, det er klogt at gøre sig klar og tage stilling til inden, at man går i gang med at lede efter den helt rigtige leverandør af bredbånd.

Stil dig selv disse spørgsmål

Du kan fx begynde med at tage stilling til nogle af disse spørgsmål:

  • Hvor stort er dit forbrug af fx download og upload? Henter du mange film ned fra internettet, eller lægger du mange billeder eller videoer ud i skyen? Skal du arbejde hjemmefra over dit bredbånd, eller skal det mest bruges til at surfe på nettet og streame en film i ny og næ?
  • Hvor mange personer i din husstand skal benytte bredbåndet? Og i hvor mange timer dagligt? Vil flere skulle være ”på” samtidigt? Det er meget vigtigt at tænke hele husstandens forbrug med, når du skal definere dit behov. Måske skal børnene til at bruge computeren mere til skolearbejde eller til at spille med vennerne, og det kan sagtens få forbruget i vejret.
  • Hastighed. Har hastigheden på forbindelsen betydning for dig eller for andre i din husstand?
  • Pris. Betyder prisen noget for dit valg? Har du en max pris som produktet skal holde sig inden for?
  • Betalingsmodel. Har det betydning for dig om du skal betale et beløb for oprettelse eller om oprettelsen er gratis?

Det kan betale sig at lave god research

Som nævnt er der flere parametre at overveje udover pris og hastighed. Du skal dog også være opmærksom på, at der kan være stor variation i måden udgifterne beregnes og fordeles på. Her kan du sammenligne forskellige abonnementer: det hurtigste bredbånd. Det er vigtigt at have styr på, hvad det koster, hvis du forbruger mere end det, der er fastsat i din aftale. Måske kan det bedre svare sig med et lidt større og dyrere abonnement, så uforudsete ekstra regninger kan undgås. Læg også mærke til opsigelsesfrister og betalingsperioder.