Aikido er en af de traditionelle former for kampsport, der kombinerer både kroppen og sindet. Det ikke kun fremhæve brugen af fysiske færdigheder, men også spiritualitet af praktiserende læger og dem, der ønsker at lære kunsten.

Aikido er en teknik, der inkorporerer bevæger sig, der er mere defensive end stødende. I virkeligheden, søger den ikke at såre, men til at forhindre eller stoppe en person. Det er måske derfor der er sjældent et våben bruges i sporten. Martial arts består for det meste af bevægelser og teknikker. Alligevel er der nogle, der er allerede fremskreden, at går ind i våbentræning. Våben, der anvendes i aikido er tanto, træ jo og bokken. Ofte, undervises teknikker til at tage våben i modstandere og holde våben udøvere bruger.

Mere end specifikke våben, udøvere af aikido stole mest på de træk, at de undervises med. Deres beherskelse af disse bevægelser er deres våben mod folk, der ønsker at gøre dem skade.

Nedenfor er en gennemgang af de bevægelser og teknikker lært i aikido.

Ikkyo

Dette er den mest grundlæggende bevægelse i aikido. I virkeligheden, er det først til at blive undervist. Ikkyo gør brug af kontrol i grebet ved at anvende hånd greb på albuen og i nærheden af håndleddet. Grebet kan lægge pres på nervus, en mediale del af armen.

Motormod

Motormod er restprodukt eller strejker, der er brugt som angreb mod vitale punkter o kroppen. Denne bevægelse menes at forårsage stor skade; så det er sjældent bruges i aikido. Stadig, hvis det er nødvendigt, kan man bruge motormod i kæmpe din vej ud af brawls. Det kan også bruges som en form for distraktion. Atemis kan tage din modstander af overraskelse og bryde sin koncentration ved at give en overraskende hændelse. Når det bruges rigtigt, kan det også ødelægge din modstanders balance, som kan give en mulighed for dig til at strejke eller til at køre væk.

En anden form af strejker, der kan bruges i aikido er kick. Dette er dog ikke bruges så ofte. Aikido fremmer ikke brug af spark, fordi skader anlagt den ved disse former for bevægelser kan være for farligt. Også, spark er ikke så almindelige i feudale Japan, hvor aikido stammer fra.

Her er nogle former for strejker, der bruges ofte.

ansigt-stak – Selvom navnet aikido, Ganmen-tsuki, kan være temmelig kompliceret, det er dybest set en punch, rettet til ansigt.

Forsiden-ansigt – kaldet Shomenuchi i aikido sprog, det er kendetegnet ved en lodret kniv strejke i hovedet af modstanderen.

Side-ansigt – også kaldt Yokomenuchi, denne strejke er gjort ved at foretage en diagonal kniv-hånd slå ned på siden af halsen eller på siden af hovedet af modstanderen.

Bryst-stak – kaldet Mune-tsuki, dette er dybest set en punch til torso, rettet mod brystet, solar plexus og maven

Angreb

Selvom angreb ikke er dybest set fremmes i studiet af aikido, se lærere stadig behovet for det bør omstændighederne taler for en mere offensiv teknik. Et eksempel på et angreb, der anvendes i aikido er blokeret grab, som bruges ofte, når modstanderne svinge våben.

Griber

Dette er en af de mest grundlæggende teknikker i aikido. Det anses for sikrere og nemmere at gøre. Det er en teknik, der anvendes til gratis ens hånd, slippe dine modstanderes af deres våben eller at lamme en person.